Според евродепутатите Радан Кънев (ЕНП/ДБ) и Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) България си е върнала достойната

...
Според евродепутатите Радан Кънев (ЕНП/ДБ) и Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) България си е върнала достойната
Коментари Харесай

Върнахме ли се на политическата карта на Европа след посещението на Зеленски?

Според евродепутатите Радан Кънев (ЕНП/ДБ) и Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) България си е върнала „ достойната позиция “, обявиха те в ефира на бТВ.

 

„ България от извънредно изолирана в границите на Европейски Съюз през последните години страна, се трансформира в едно от страните, към която са обърнати най-вече погледи. Това, което ме втрещява обаче е съществуването на една дребна, само че безпределно гласовита група хора, за които това е голям проблем “, коментира Радан Кънев.

 

И според Андрей Ковачев България е била в политическа изолираност. „ Щастлив съм, че България се върна на политическата карта на Европа и на света с доста ясна позиция – не прикрито, не посредством медиатори – най-сетне имаме почтено позиция, каквато ние в ГЕРБ имахме през цялото време на тази война, която водят Путин и режимът в Кремъл против суверенна Украйна “, съобщи Ковачев.

 

Според социалиста Петър Витанов (БСП/ПЕС) България се е „ препозиционирала “ от поумерена в по-крайна група в Европейски Съюз и НАТО.

 

„ Това, което се промени, е препозиционирането на България – от една група в границите на Европейски Съюз и НАТО, по-умерената група, тези, които смятат, че решението би трябвало да бъде политическо – Германия, Франция, Турция, в една по-крайна група, които виждат военното решение – Полша и Прибалтика. Това се случи.

 

Сякаш към този момент българската външна политика не се прави в Министерството на външните работи, а в Министерството на защитата “, счита Витанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР